top of page
juledekoration.jpg

Det andet lys blev tændt i Betlehem,Guds Søn steg ned

fra Himlens højeog delte jorden

med os som sit hjem 

med al dens fryd og al dens møje.

Endnu et år er ved at rinde ud og julen står for døren

Julen er lysets og glædens tid midt i den mørkeste tid på året.

Der er pyntet op, juletræet, kanen og adventskransen er fundet frem. Ja adventskransen har allerede fået tændt sit første lys inden vi nåede december.

Morgenandagten er begyndt at tælle ned til juleaften, i år lytter vi til Gnags forsangeren Peter A. G. Nielsens refleksioner over menneskelivet.

Det er på mange måder en jul, som så ofte før, en tradition som ikke ændres så meget, så Peter Faber siger i sangen: ”røg blot ikke ved min gamle jul”. Men alligevel er alt jo ikke som det plejer. For også på Sønderskovhjemmet må vi tage højde for Corona og de restriktioner som følger med denne virus. Det betyder, at vi ikke i år vil få besøg af så mange udefra. Det vil primært være en jul for os som bor her.

Der vil stadig som altid være god julemad, hygge, juleknas, gaver, gode historier, salmer og hvad er ellers hører julen til, men det hele holdt for os som bor og arbejder her. Det bliver mærkeligt for vi er vant til at fylde huset med tidligere beboere og gode venner af huset som kigger forbi, men sådan bliver det ikke i år. I skal dog alle vide, at vi tænker på jer og måske I ikke er her fysisk, så er alle tidligere beboere, venner og pårørende i vores tanker her på Sønderskovhjemmet.

Det andet som bliver mærkeligt denne jul er, at vores forstander Torben Grandfeldt har valgt at forlade arbejdsmarkedet. Torben har sidste arbejdsdag kort før jul, hvor vi alle vil sige pænt farvel til ham. Også dette bliver mest et internt arrangement grundet Corona restriktioner. Det er altid svært at sige farvel til et menneske som har været afholdt og respekteret blandt både mænd og personale. Alle har vi haft stor glæde af de 5 år, som Torben valgte at give til Sønderskovhjemmet, tak for dem. I forståelse for Torbens beslutning ønsker vi ham alt vel i livet videre frem, men lidt vemodigt er det dog også.

Måske er det netop et godt billede på juletiden, at man på den ene side glæder sig, lyset kommer frem, vi hygger og nyder hinandens selskab, men også en mørk tid på året. En tid hvor vi længes efter lyset, måske også en tid, hvor vi tænker på dem som engang var her og ikke er mere. Måske er det netop den tid, hvor vi giver os selv ro og tid til at reflektere over livet på godt og ondt.

Med disse tanker og 2. vers af Johannes Johansens fine adventssalme, vil vi fra Sønderskovhjemmet ønske alle en rigtig glædelig og velsignet jul.

bottom of page